Kompanije na udaru hakera? Bela Kuća poslala upozorenje kompanijama posle napada na Microsoft, JBS i druge

Bela Kuća upozorila je sve kompanije da nisu zaštićene od Ransomware-a (virusa koja zaključava sve podatke) i da treba da preduzme sve mere predostrožnosti.

“Sve organizacije moraju da znaju da nijedna kompanija nije sigurna od napada ransomware-a, bez obzira na veličinu ili lokaciju”, rekla je ona u pismu koje su novinari distribuirali na Twitteru. “Pozivamo vas da ozbiljno shvatite ransomware kriminal i osigurate da vaša korporativna cyber odbrana odgovara pretnjama”, navela je Bela Kuća u pismu koja je poslala kompanijama preko Twitter-a.

Pismo dolazi usred nereda većeg broja napada na državne i privatne kompanije, uključujući Microsoft Exchange i SolarWinds, kao i ransomware napade na Colonial Pipeline i proizvođača mesa JBS Foods.

Samo dan ranije, tačnije u toku jučerašnjeg dana, Sputnik je preneo izjavu FBI-ja u kojoj stoji da su hakeri koristili zloćudni softver REvil i Sodinokibi tokom kibernetičkog napada koji je ciljao mesnog giganta JBS USA ranije ove nedelje.

Bela kuća u utorak je objavila da je u kontaktu sa ruskim vlastima zbog hakerskog napada na JBS, koji je doveo do zatvaranja njegovih objekata u SAD-u. Američke službe veruju da neki od pripadnika hakerskih grupa borave u Rusiji.

Nakon toga je rečeno da će se o napadu na JBS razgovarati na predstojećem samitu u kojem će učestvovati Džo Bajden i Vladimi Putin.

Izvori:

Naslovna fotografija: CSO (fotografija)

Fotografija u članku: N1 Info (fotografija)

Tekst: Nulta Tačka (tekst)

Related posts

Leave a Comment